استارتاپ ویکند(Startup weekend) رویدادی آموزشی- تجربی است که طی ۵۴ ساعت(دو روز و نیم) در یک آخر هفته تشکیل می شود.
هدف از برگزاری این رویداد شبیه سازی محیط کسب و کار و چالشهای راه اندازی و کار کردن در محیط های استارتاپی(در حد بضاعت ۵۴ساعت )، شبکه سازی بین افراد و مربیان و جامعه پویای هر منطقه، آموزش اصول اولیه و ادبیات این حوزه، آشنا سازی اولیه با تشکیل تیم و کارتیمی و تقسیم وظایف و انواع ارائه و تمرکز بر اجرا و اعتبار سنجی و در کل ایجاد نگرشی صحیح و نوین به کارآفرینی است.
در این برنامه که از ساعت ۲ روز چهارشنبه تا عصر روز جمعه در محل مرکز نوآوری و شتابدهی ترشیز برگزار می شود، یک تیم اجرایی پرانگیزه شامل منتورها، مربیان و داوران که همگی از چهره های برجسته در سطح کشور و استان هستند درکنار ایدهپردازان، طراحان، مدیران تجاری و صاحبان صنایع و بازاریابان گرد هم میآیند تا طی ۵۴ ساعت ایده هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایدهای را اجرا کند.
طبق برنامه ریزی انجام شده و پیش بینی ثبت نام 120 نفره، قرار بر این است که ۱۰ گزوه ۱۲نفره تشکیل شود و و شبکه پهناوری از مشتاقان کارآفرینی را پدید آورد.

آنچه در این برنامه اهمیت فراوان دارد این است که منطقه ترشیز با داشتن ظرفیتهای پرشمار در زمینههای مختلف از جمله گردشگری، میراث فرهنگی، جاذبه های طبیعی و اکوتوریسم در زمینه تولید محصولات کشاورزی اعم از پسته ، انگور، انار و زعفران و بادام توانمند است اما هنوز برای فراوری این محصولات و بسته بندی مناسب و برندسازی آنها کاری درخور صورت نگرفته است.
امید که با اجرای این برنامه که از ساعت ۲ بعدازظهر روز چهارشنبه 14 اسفند ماه آغاز و تا ساعت 6 عصر روز جمعه ۱۶ سافند ماه ادامه دارد، برنامه شرکت کنندگان همگی در یک فضای مشترک قرار گرفته و با کمک تیم اجرایی و مربیان و مشاوران خبره، زمینه تبدیل ایدهها به کسب و کار فراهم شود.
در پایان برنامه تیمهای شرکت کننده پروژههای خود را به هیئتی از داوران که از میان جامعه سرمایهگذار و استادان دانشگاهی و کارآفرینان هستند، ارائه مینمایند. این رویداد در سطح ملی با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از چهاردهم تا شانزدهم اسفندماه سال جاری در شهرستان کاشمر و با محوریت منطقه ترشیز برگزار می شود.
محورهای رویداد
- فرآوری و بسته بندی: نگهداری و انبارداری محصولات کشاورزی
- طراحی و بهینه سازی سامانه های فرآیندی فرآوری
- کشاورزی افزایش ماندگاری محصولات
- سلامت غذایی در تولید محصولات کشاورزی
- محصولات کشاورزی؛ جداسازی، درجه بندی، بسته بندی و کنترل کیفی
- تکنولوژی های نوین در صنایع تبدیلی
- سلامت و ارزش غذایی
- کاهش ضایعات و پسماندهای صنایع غذایی و کشاورزی
- مشاغل خانگی و محصولات کشاورزی
- بسته بندی محصولات کشاورزی ارگانیک
- طراحی بسته بندی محصولات کشاورزی
- بازاریابی: نوآوری در تحویل محصولات کشاورزی
- گردشگری، توریسم و بازاریابی محصولات کشاورزی در قالب سوغات
- فضای مجازی و بازاریابی محصولات کشاورزی
- پتانسیل یابی در حوزه عرضه و تقاضا
- حمل و نقل و شبکه توزیع
- برندینگ محصولات کشاورزی
- نقش صنایع دستی در بسته بندی و بازاریابی
بازنشر از اکوموتیو و ترشیز